Friday, January 3, 2014

REVIEW 2013

 | Assalamualaikum Semua |

    Nampaknya tahun 2013 telah pun melabuhkan tirainya.  Tentunya pelbagai perkara pahit, manis, masin, kelat telah dilalui. Kan?? Dan yang paling penting, apa jua matlamat kita pada 2013 TELAH TERCAPAI. Yang sikit-sikit tak capai lagi tue boleh la tunda ke 2014 pula. Amacam?? Hehee..

    Bagi Syafa pula, Alhamdulillah! Itu saja yang mampu Syafa ucapkan. *tersenyum*  Dan persoalannya sudah tentu KENAPA kan?? Well! Let me tell you guys.

    Kalau diputar kembali ke belakang *flashback*.. 2013 memang tahun sangat mencabar setakat ini . It was my hard time. Really! Banyak perkara nak difikirkan terutama sekali projek tahun akhir (FYP). MasyaALLAH! Sangat mengajar Syafa erti kesabaran dan ketabahan. When it relates to FYP, you should manage your project very well starting from the planning, making and so on. Memang cukup penat. PENAT MINDA!! Hahaa. Tapi, siapa taknak yang terbaik dalam hidup mereka. Betul tak? =)  

                         Well! No Pain, No Gain!! Right?? 

   Itupun dah mula final examination belum selesai lagi. Mana taknya! Report kena banyak kali check. Bukan double check dah jadinya. Multiple check! Lastly, penyelia surrender and let me publish it. Tips??

           "When we're dealing with people, you need to go on 
         with the flow or sometimes being demanding a little bit."

    Ye laa. Untuk mudahkan kerja kita juga. Tapi jangan selalu la yew. Kesian pulak kat penyelia tue nanti. Hahaa.

    Selesai jew FYP dan final exam, dua hari kemudian dah kena lapor diri untuk latihan industri. Tak sempat nak rehat- rehat. Ponat den! Tapi nasib baik dapat satu tempat dengan kawan masa sekolah rendah dulu, Mariana. Ada la jugak kawan nanti! Hari 1st, pukul 6.30 pagi dah gerak. Mana taknya!

  • 1st, ktorg tak tahu sangat kat mana tempat tue. Syafa just tahu simpang nak masuk ke kawasan tue jew. Hehee..
  • 2nd, mama dah pesan, bawa tue pelan- pelan dah ler. Anak mithali la katakan. *mithali la sangat* Hahaa..
  • 3rd, of kos la naik motor. Tak berani la den nak bawa laju-laju.. Kawe sayang ko nyawo kawe ni. Tambah pula mama dah pesan tue.. Huhuu..

   Alhamdulillah!! Kesemuanya berjalan lancar walaupun benyak pahit getir yang perlu dilalui. Kedua-duanya membuahkan hasil yang sangat33x baik.. Yeaaay!!

  Kemudian, Syafa berjaya grad on time and capai target pointer! Walaupun tak seberapa, pointer setiap semester Syafa menunjukkan peningkatan. Perit jerih nak dapatkan 'sejemput' pointer itu, hanya Syafa yang rasa. You wouldn't know how the others feel if you're not in their shoes.

Last but not least, jangan berputus asa dalam mengejar apa jua matlamat dan cita- cita kita di tahun 2014. Yang paling penting, jadikanlah diri kita insan yang lebih baik dari sebelumnya.

                  "Berdoa, Berusaha, Tawakal kepada Allah"

                          | Selamat Tahun Baru 2014 |



  
    


4 comments:

Cekelatmanih (Bufy Achik) said...

Akhirnyaaaaa...

Hye K.Was..

p/s : Call tak angkat.. camni r :P

Alyn Roslan said...

waah, dah grad yer..bestnyer..tahniah sis..

Nur Aliyah Syofia said...

salam..dear mcm mne nk buat template blog cmni? btw done follow u, follow me back :-) http://aliyahsyofia.blogspot.com/

Intan Saffyna said...

hi,singgah follow awak :)