Saturday, June 8, 2013

First Reunion G in Melaka : Melaka River Cruise =)

!Assalamualaikum Semua!

Ha! Entry ni adalah sambungan daripada entry Episod 1

Jalan pun dah. Penat pun ada. Hmmm. Tapi mood happy mengatasi segala- galanya. Yeah!!! Selepas berjalan- jalan di sekitar Dataran Pahlawan Mall tue, ktorang ingat nak pegi Jonker Walk. Tapi memandangkan masa yang agak terbatas, ditambah pula ramai yang dah tak sabar- sabar nak naik river cruise, so ktorang terus bergerak ke Melaka River Cruise.


Wah! Excitednya!!

The first thing that came out of my mind once I reached there. Dengan perasaan excited yang memuncak, ktorang cepat- cepat beratur untuk membeli tiket. Tak mahal pun. RM10 jew. =) Tapi sebelum berlepas *chewah* ktorang sempat la posing kejap.. Weee~~ Semua muka excited jew even kepenatan.





"Ok dik! Dah boleh naik!"

Yeay!!!!!!! Excited dah ni..

Once dah ada kat dalam perut bot tue, perasaan teruja makin memuncak. Tak sabar nak keliling satu Melaka and menikmati keindahan lampu- lampu neon kat Melaka ni. Konfem cantik sangat! Well! That's true.. Binaan bangunan yang dapat dilihat sepanjang perjalanan tue memang sangat awesome. Ditambah pulak dengan lampu- lampu yang bewarna- warni tue, pergh!! Memang terbaik lah!!










































Tapi yang tak boleh tahan, bila tengok muka sorang- sorang.. Jelas terpancar keterujaan!! Tak caye??? Tengok ni!! Hahaaa..




















Betul kan syafa cakap tadi?? Heheee..

Well!! Habis jew sesi bercruise, ktorang bergerak pulak ke Pantai Puteri untuk sesi Barbeque. Wow!!

"Eh! Tadi bukan ke syafa cakap nak pegi PD?"

Well!! Bukan tak nak pegi. Tapi PD tue jauh sangat la pulak dari Melaka Cruise tue.. Hmm.. Sama je kat mana- mana pun.

In the next episode, it will be the last one..

BBQ Time!!!

2 comments:

S.K.A said...

wowww..bapak best :)

syafawatIkmal said...

Memang sangat best pn faiz.. Jom la pegi Melaka.. Best sangat2.. Malaysia Truly Asia.. *tetibew*